Top 7 savjeta prije prodaje nekretnine – Loreta Nekretnine
click to enable zoom
loading...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Napredna pretraga
Your search results

Top 7 savjeta prije prodaje nekretnine

Posted by admin on 09/05/2018
0
 1. Prodavatelj treba donijeti vlasnički list u agenciju. Vlasnički list se može pronaći i na internetu, umjesto odlaska na sud u gruntovnicu. Naime, postoje zemljišne knjige u digitalnom obliku, koje omogućuju izlistavanje zemljišno-knjižnih izvadataka u gruntovnici. Treba posjetiti internetsku stranicu www.pravosudje.hr i na njoj provjeriti stanje svog vlasništva u gruntovnicama, a Zemljišno-knjižni izvatci dostupni su na internetu upisom broja katastarske čestice određene nekretnine. No, ukoliko ne možete pronaći svoju česticu na internetu ipak treba otići na sud kako bi provjerili vlasničko stanje.
 2. Priložiti sve podatke o nekretnini: površina zemljišta, stana, kuće ili poslovnog prostora, lokacija, građevinska dozvola, uporabna dozvola ako je riječ o poslovnom prostoru, koji kat (ako je riječ o stanu u zgradi), koliko ima katova (ako je riječ o kući). Broj soba, balkon, garaža ili parkirno mjesto, način grijanja itd… ali to su sve podaci koje mi obrađujemo ukoliko se odlučite preko nas prodavati nekretninu 🙂
 3. Poželjan je tlocrt nekretnine s točnim mjerama. Ucrtan namještaj je dodatni bonus.
 4. Energetski certifikat je po zakonu obvezatan. To je dokument koji predočuje energetska svojstva zgrade, stana, poslovnog prostora, a izdaje ga ovlašteni energetski certifikator. Na svakom energetskom certifikatu grafički je prikazan energetski razred strelicom s podatkom o specifičnoj godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji. Zgrade koje su sa energetske strane lošije projektirane i građene dobit će lošiju ocjenu, tj. lošiji energetski razred. Stanovanje u takvim građevinama će biti skuplje, zbog povećanih troškova grijanja i hlađenja, ali i manje ugodno zbog temperaturnih oscilacija. Energetski certifikat jednom kad se napravi vrijedi 10 godina…
 5. Podaci o vlasniku nekretnine su ujedno potrebni: ime i prezime, OIB, kontakt…
 6. A sad cijena nekretnine – kad određujete prodajnu cijenu svoje nekretnine, potražite slične oglase nekretnina na Vašoj lokaciji i iste starosti u medijima. Uz to doznajte cijene novogradnje u Vašem kvartu kako bi umanjili cijenu svoje nekretnine za godine starosti. Imajte na umu da se prodaju samo nekretnine po realnim cijenama, dok ujedno i lokacija diktira cijenu.
 7. Prije fotografiranja nekretninu pripremite, odnosno uljepšajte za prodaju: oslobodite ju suvišnih stvari, očistite je, ako Vam je zgodno obojite zidove. Neka bude dovoljno osvijetljena i uredna. Prilikom dolaska u Vašu nekretninu, Agenti za nekretnine koriste često kvalitetnu foto opremu i paze na osvjetljenje, stoga preporučujemo slikanje za dnevnog svijetla. Kako bi se nekretnina činila većom, slikaju se podovi, kutovi sa širokokutnim objektivom. Slikaju se sve prostorije u nekretnini (izuzevši ako ima neka koja je zatrpana sa stvarima ili u lošem stanju) kao i pogled s balkona ili terase. Ako postoji hipoteka zatražite potvrdu o dugu (Pismo namjere iz banke ili stanje otkupa).
 • Currency

 • Advanced Search

  0 € to 1.500.000 €

 • Resetiranje lozinke

 • Kalkulator hipoteke

Compare Listings