Novogradnja “Medarska” – Loreta Nekretnine
Your search results

Novogradnja “Medarska”

Na prodaju su stanovi u novoj stambenoj zgradi u Medarskoj ulici 66, u sjevernom dijelu naselja RUDEŠ. Zgrada će se sastojati od 14 stambenih jedinica, na tri kata s liftom. Uz stan se kupuje nenatkriveno parkirno mjesto. Gradnja će biti gotova do 01.06.2024., a cijena kvadrata stana je 3 000 eura/m2. Zgrada je smještena na odličnoj lokaciji, blizu osnovne škole, vrtića, blizu trga Ivana Kukuljevića, gdje se nalaze svi potrebni sadržaji. Ovaj kvart je također povezan autobusnom linijom, a u blizini je vlak, tako da ni centar nije daleko. Destinacija je mirna, s više manjih zgrada, koja će tek postići svoj potencijal.

Broj stambenih jedinica

14

NOSIVA KONSTRUKCIJA je planirana sustavom nosivih armirano-betonskih zidova debljine 18 cm. Pregradni zidovi projektirani su u sustavu gips-kartonskih zidova debljine 10 i 12,5 cm.

Visina zgrade

3 kata sa liftom

Ugrađeni liftovi su izrađeni prema najvišim standardima struke

Energetski certifikat

A+

Građevina je projektirana energetski učinkovito, tako da koristi što je moguće manje energije tijekom građenja i razgradnje.

Lokacija

Odlična

Zgrada je smještena na odličnoj lokaciji, blizu osnovne škole, vrtića, blizu trga Ivana Kukuljevića, gdje se nalaze svi potrebni sadržaji.

Detalji o građevini - klikni za više

NOSIVA KONSTRUKCIJA je planirana sustavom nosivih armirano-betonskih zidova debljine 18 cm. Pregradni zidovi projektirani su u sustavu gips-kartonskih zidova debljine 10 i 12,5 cm. Međukatna konstrukcija izvest će se punim armirano-betonskim stropnim pločama debljine 20 cm odnosno 22 cm. Temeljna ploča izvodi se u debljini 50 cm, a krovna ploča i terasa u debljini 20 cm. Završne obrade podova su u standardnoj izvedbi ovisno o namjeni prostora. Konstrukcija stubišta je također armirano-betonska s debljinom ploče 15 cm. Krov će biti ravni neprohodni krov.

ZIDOVI: Predviđeno je grubo i fino žbukanje svih zidova. Vanjski zidovi se završno boje fasadnim bojama u tonu prema izboru projektanta. Unutarnji zidovi se nakon žbukanja boje polu-disperzivnim bojama. Zidovi sanitarnih čvorova oblažu se keramičkim pločicama u punoj visini i zidovi u kuhinji između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata. Zidovi stambenih jedinica prema stubištu oblažu se sa 8 cm zvučne izolacije.

Pročelja građevine će se žbukati glatkom žbukom u većem dijelu. Toplinska zaštita izvodi se sa kamenom vunom debljine 14 cm. Prekidne udaljenosti na granicama požarnog sektora izvode se prema primijenjenim mjerama zaštite od požara.

PODOVI: Podovi unutar objekta izrađeni su kao plivajući podovi s estrihom debljine 5 cm na sloju elastificiranog polistirena (1+1) zaštićene folijom. Kod međukatne konstrukcije koja se nalazi između jedne i druge stambene jedinice dodaje se 2 cm zvučne izolacije.

U svim spavaćim sobama završna obloga je parket koji se brusi i lakira mat lakom. U hodniku, kuhinji, blagovaonici, dnevnom boravku i sanitarnim čvorovima na podove se polažu keramičke pločice na sloju ljepila. Na terasama se izvodi beton u padu i hidroizolacija. Završna obrada su keramičke pločice koje se polažu u ljepilo. Stubište je obloženo lijepljenim keramičkim pločicama.

STOLARIJA: Sva vanjska građevinska stolarija je PVC, ostakljena troslojnim IZO staklom. Zaštita od sunčevog pregrijavanja riješena je roletama s vanjske strane.

 GRIJANJE/HLAĐENJE:  Primarni sustav – Koncept grijanja alternativnim sustavima temelji se na dizalici topline zrak/zrak (multisplit sustavi) s ekološki dopuštenom radnom tvari. Multisplit sustav sastoji se od vanjske jedinice i unutarnjih jedinica. Sekundarni sustav – Priprema tople vode za potrebe podnog grijanja i za potrebe pripreme PTV-a vrši se pomoću kondenzacijskog uređaja s integriranom pripremom potrošne tople vode (akumulacijski spremnik zapremnine 46 litara). Raspoloživost tople vode na svakom potrošnom mjestu u stanu osigurati će se ugradnjom recirkulacijskih crpki.

VENTILACIJA: Ventilacija prostora s prozorima je prirodna povremenim otvaranjem prozora. Sanitarni čvorovi povremeno će se prisilno ventilirati pomoću odsisnih ventilatora. Ispuh zraka vršit će se  preko ispušne ventilacijske vertikale na krovu građevine. Predvidjet će zasebne vertikale za potrebe ispuha kuhinjskih napa na krov objekta.

PLINSKA INSTALACIJA: Kao sekundarni energent za potrebe grijanja i pripremu sanitarne potrošne tople vode za stanove koristiti će se prirodni plin. U svakom stanu, uz plinsko brojilo, ugrađuje se modul za daljinsko očitanje. Plin će se u svakom stanu razvesti do plinskog kondenzacijskog uređaja i štednjaka.

GOSPODARENJE ENERGIJOM I OČUVANJE TOPLINE: Stambena građevina i njeine instalacije za grijanje, hlađenje, osvjetljenje i provjetravanje su projektirane tako da količina energije koju zahtijevaju ostane na niskoj razini uzimajući u obzir korisnike i klimatske uvjete smještaja građevine. Građevina je također projektirana energetski učinkovito, tako da koristi što je moguće manje energije tijekom građenja i razgradnje.

Lokacija objekta

Kontaktirajte nas

Compare Listings